La celebració de la Diada de l’11 de Setembre comptarà amb un acte institucional sense presència de públic, l’emissió del discurs institucional, el manifest de l’ANC i l’Himne Nacional de Catalunya per la Veu-pública i l’EFMR.

Una caminada popular senyalitzada i amb sistema de fites i sortejos de quatre activitats esportives per als participants.

 

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, des de les regidories d’Esports i Cultura i Festes de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, conjuntament amb les entitats sobiranistes i la Comissió de la Caminada de l’11 de Setembre, proposen una celebració de la Diada Nacional de Catalunya, simbòlica i adaptada a la situació actual.

Els actes institucionals es concentraran en un sol acte simbòlic, que tindrà lloc divendres 11 de setembre a les 12  del migdia a la plaça de la Vila, sense presència de públic. En finalitzar l’acte simbòlic, pel sistema de veu pública i en directe per l’Espluga FM Ràdio, s’emetrà el manifest de l’Assemblea Nacional Catalana a la Conca de Barberà, el discurs institucional de l’Alcalde i clourà aquesta emissió l’Himne Nacional de Catalunya “Els Segadors”.

35a Caminada de l’11 de Setembre: Amb l’objectiu de preservar la tradició i facilitar la participació en la caminada popular, en aquesta edició ofereix una ruta senyalitzada i amb fites que es podrà fer de manera individual o en grups no superiors a 10 persones. Comptarà amb un sistema de fites que permetrà validar a totes les persones que hauran fet la ruta. Tothom qui realitzi la ruta entrarà en quatre sortejos d’activitats esportives a empreses del municipi: dues activitats a l’empresa Drac Actiu, 4 entrades per a fer espeleologia a les Coves de l’Espluga i 1 curs d’iniciació a l’hípica per a dues persones a l’Hípica Francolí de l’Espluga. El recorregut que es podrà realitzar durant diversos dies, de l’11 al 20 de setembre. 

Quin serà el funcionament de la caminada? En aquesta edició atípica s’incorpora un sistema de marcatge per fites al llarg del recorregut, similar al sistema de les curses d’orientació. L’organització facilitarà un cartronet identificatiu de la caminada que es podrà recollir gratuïtament a l’Oficina de Turisme, en el que hi haurà de constar el nom, cognom i telèfon de cada participant. Al llarg del recorregut senyalitzat hi hauran ubicades tres fites, que disposen d’una pinça que servirà als participants per marcar cada casella del cartronet. Un cop realitzat el recorregut i marcats els tres punts en el cartronet, confirmant així la realització de la ruta, les persones participants l’hauran de retornar a l’Oficina de Turisme, abans del dia 26 de setembre. Cada cartronet disposarà d’un número, que permetrà a tots els participants entrar en el sorteig de quatre activitats esportives i d’aventura a empreses espluguines.

Descripció de la ruta: Distància: 14 km | Temps: 3 h 30 min | Dificultat: Mitjana
Recorregut de pujada: Plaça Montserrat Canals – Avinguda de Catalunya – Carretera de Poblet – Camí de la Cometa – Masia de la Font de l’Oca – Carretera de les Masies – Pista de la Pena – Itinerari Natura – Abans de la plaça de la Llibertat agafar el trencall cap a la cruïlla de les pistes forestals – Seguir per la part nova de la senda del Colom – Senda del Colom – Font del Deport (es recomana fer una parada i fer pujada al mirador de la Pena). Recorregut de baixada: Pista forestal fins al Pou del Gel – Itinerari natura – Pista de la Pena – Carretera TV-7007 direcció Monestir de Poblet – Sant Bernat – Plaça Montserrat Canals. (L’organització no es farà responsable dels accidents, lesions o danys que puguin patir els participants de la caminada.)

“Físicament no hi serem, però deixarem petjada” és la concentració simbòlica de l’Assemblea Nacional Catalana a la Conca de Barberà que tindrà lloc el mateix dia de la Diada Nacional a la plaça Sant Francesc de Montblanc. Amb centenars de sabates col·locades a terra, representarà de manera simbòlica la participació d’aquelles persones que habitualment es desplacen a les grans mobilitzacions des dels pobles de la comarca. L’entitat recollirà sabates en diversos punts de la comarca, a l’Espluga de Francolí el punt de recollida serà a la Floristeria Civiflor i el supermercat Coaliment Joan Poblet. Les sabates no es retornaran, ja que es donaran a entitats socials.

 

Share This