AGENDA

Caminada: 11 DE SETEMBRE

11 de setembre - 08:00 h.

L’Espluga de Francolí celebrarà la Diada Nacional amb els tradicionals actes i commemorant el 50è aniversari de la mort de Mn. Ramon Muntanyola

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí conjuntament amb la comissió de la caminada popular de l’Onze de Setembre i l’ANC Conca, proposen diversos actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya 2023 al municipi els dies 10 i 11 de setembre. 

La celebració tindrà el seu inici el diumenge dia 10 de setembre a dos quarts de vuit del vespre amb la commemoració del 50è aniversari de la mort de Mn. Ramon Muntanyola. Des del carrer Torres Jordi i davant de la casa de Muntanyola es duran a terme diversos parlaments per part de les autoritats locals, amb la intervenció de l’historiador local Jordi Roca Armengol, seguidament es llegirà un poema del poeta català i es realitzarà una ofrena floral a la placa de la casa de Mn. Ramon Muntanyola. A continuació, es farà l’acte Institucional de l’11 de setembre de 2023 amb la lectura del manifest i parlaments de les autoritats locals.

La 38a Caminada Popular de l’Onze de Setembre comptarà amb la lectura de diferents poemes de Muntanyola durant el recorregut

Un any més, l’Espluga de Francolí celebrarà durant el dilluns 11 de setembre el format tradicional de la Caminada Popular. En aquesta edició es realitzarà una ruta de 15,4 km i 652 metres de desnivell que tindrà com a punt d’inici la plaça de la Vila amb hora de concentració a les 8 del matí i pujarà pel Sender de l’Artiga fins al Mirador de la Pena i es baixarà fins a l’ermita de la Santíssima Trinitat.

La caminada és una activitat gratuïta i l’organització oferirà esmorzar a totes les persones inscrites. Per participar en la caminada popular cal apuntar-se prèviament a l’Oficina de Turisme o a través de la plataforma Entràpolis fins al divendres 8 de setembre.

La samarreta tècnica de la Caminada Popular de l’Onze de Setembre ja es troba a la venda a l’Oficina de Turisme, aquesta amb un preu de 15,50 € i es vendrà fins a esgotar existències.

Un cop arribada la Caminada Popular de l’Onze de Setembre, a l’Ermita de la Santíssima Trinitat, tindrà lloc la lectura del manifest a càrrec de la Comissió de la Caminada Popular, també es llegiran poemes de Muntanyola i la missa en record de Mn. Ramon Muntanyola. L’acte comptarà amb l’actuació de les entitats de cultura popular, els Grallers i el Ball de Bastons de l’Espluga de Francolí.

Durant tota la jornada el servei de bar de l’Ermita estarà obert per adquirir begudes, aperitius i cafè. L’organització convida a participar en el dinar en format de “jo porto”, que anirà acompanyat d’un concert de la formació Julivert. Per participar al dinar cal portar-se el menjar i requereix reserva prèvia de taules contactant per telèfon al 616 799 913 o bé per correu electrònic a .


Més informació:

Paratge Natural de Poblet
Consulta el programa d'actes:

COMPARTEIX AQUEST ESDEVENIMENT