L’Espluga de Francolí recupera la programació estable de cinema sumant-se al Cicle Gaudí de l’Acadèmia del Cinema Català

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, des de la regidoria de cultura recupera la programació estable de cinema al municipi, sumant-se al projecte Cicle Gaudí, un circuit estable de cinema fet a Catalunya, gràcies a l’acord amb l’Acadèmia del Cinema Català.

La Sala Folch i Torres del Casalet,  acollirà aquesta programació cinematogràfica estable pensada per a públics joves i adults, una oferta d’oci que s’estrena al municipi, amb la projecció de deu títols de cinema fet a Catalunya.

Del mes de setembre al mes de juny l’Espluga projectarà cada mes un títol proposat per l’Acadèmia del Cinema Català. Les projeccions tindran lloc cada tercer diumenge de mes, de setembre a juny, a la Sala Folch i Torres del Casalet, amb un aforament limitat. Les sessions començaran a 2/4 de 7 de la tarda.

Les dates seran aquest 2021:

19 de setembre

17 d’octubre

21 de novembre

19 de desembre.

Amb l’inici del nou any, el 2022 les dates seran els diumenges:

16 de gener

20 de febrer

20 de març

24 d’abril

15 de maig

19 de juny

Les entrades es podran adquirir de forma anticipada a través de la plataforma de venda d’entrades www.entrapolis.com o a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí de manera presencial.

Entrades a la plataforma Entrapolis: https://www.entrapolis.com/entradas/cicle-gaudi-lespluga-de-francoli-la-dona-illegal

El preu de cada projecció, estipulat per l’organització del cicle, serà de 4,50 €. La tarifa reduïda és de 3 € i se’n poden beneficiar els majors de 65 anys, els titulars del Carnet Jove i els socis de la Federació Catalana d’Ateneus de Catalunya.  A més,  els subscriptors del diari la Vanguardia gaudiran d’un 2×1, modalitat que només es podrà comprar a través de l’Oficina de Turisme.

La difusió de la programació d’estrenes es farà a través de les xarxes socials de l’Espluga Turisme i l’Ajuntament, de la veu pública i sistema d’Ebandos, amb cartells físics i es podrà consultar a l’apartat web del cicle a l’Espluga: https://www.ciclegaudi.cat/sales/lespluga-de-francoli/

La primera pel·lícula, La Dona Il·legal dirigida pel català Ramon Térmens
Sinopsi: Fernando Vila (Daniel Faraldo) és un advocat d’immigració que accepta un cas aparentment senzill: evitar la deportació d’una jove kosovar, Zita Krasniqi (Klaudia Dudová). Tot canvia quan la noia apareix morta al CIE (Centre d’Internament d’Estrangers) i les autoritats declaren que s’ha suïcidat.

 El Cicle Gaudí és un projecte que impulsa l’Acadèmia del Cinema Català amb el suport de la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Fundació SGAE i la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Constitueix una xarxa estable de sales a Catalunya que porta 10 pel·lícules catalanes l’any, una cada mes, a un centenar de poblacions de tot el territori. Arriba allà on la ciutadania no té un accés fàcil a l’oferta en pantalla gran, ja sigui per manca de sala de cinema o bé per absència de programació catalana a les sales de cinema properes.

La voluntat que hi ha darrere aquest projecte és promoure el consum de cinema català a tot el territori de llengua catalana, prestigiar la cinematografia feta aquí i fomentar un hàbit de consum en el públic, facilitant-li l’accés a les històries que més directament l’interpel·len.

L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques Catalanes, entitat que impulsa el Cicle Gaudí, neix amb l’objectiu de ser la veu unitària de la cinematografia catalana formada per tots els sectors creatius i productius de la professió en matèria artística i científica, de forma anàloga a altres acadèmies cinematogràfiques.

Share This