El Museu Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí organitza per primera vegada un curs d’iniciació al tast de vins a les seves instal·lacions, amb un total de quatre sessions. La Fassina és una antiga destil·leria d’aiguardent del segle XIX que està habilitada com a museu des del 2009. Es tracta d’una antiga fàbrica on obtenien l’aiguardent a través de la brisa del raïm (pell, rama i pinyol).

Tenint en compte la vinculació d’aquest espai amb la vinya i el vi es proposa aquest curs d’iniciació com una activitat didàctica que comptarà amb l’explicació dels processos de vinificació i anàlisis sensorials i que serà impartit per la sommelier espluguina Mariona Rendé Civit.

El curs serà impartit en 4 sessions, durant 4 divendres i comptarà amb el tast de diversos vins i escumosos de la DO Conca de Barberà i en especial dels cellers espluguins com són Celler VidBertus, Celler Cooperatiu de l’Espluga i Celler Rendé Masdéu.

La darrera sessió comptarà amb un maridatge amb productes locals i també  una visita al Museu Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí amb un petit tast de licors.

El contingut de les sessions serà el següent:

  • Divendres 18 de juny: Vinificació I, conceptes bàsics iniciació al tast . Anàlisis sensorial de 5 vins joves.
  • Divendres 25 de juny: Vinificació II i tast de vins de criança. Anàlisis sensorial de 5 vins de criança.
  • Divendres 2 de juliol: Vinificació de vins escumosos i generosos. Tast de 3 escumosos i 3 generosos.
  • Divendres 9 de juliol : Visita a la Fassina Balanyà i maridatge de 5 productes alimentaris de l’Espluga de Francolí amb 5 vins diferents.

El curs es durà a terme a l’edifici de l’Oficina de Turisme-Fassina Balanyà de l’Espluga de Francolí els divendres 18 i 25 de juny i els dies 2 i 9 de juliol de 19.00h a 21.00h.

El preu per persona de tot el curs serà de 50€, que inclou les 4 sessions i tot el material necessari per dur a terme l’activitat. El pagament íntegre caldrà abonar-lo el primer dia del curs.

Per inscriure’s al curs cal fer-ho al següent enllaç, ja que les places són limitades: https://forms.gle/FjrLK55xKeJw72aKA

Per dubtes o consultes es pot contactar amb l’Oficina de Turisme a turisme@esplugadefrancoli.cat o al telèfon 977 871 220.

 

 

Share This