L’entrada tindrà un preu de 6€ i inclou la visita a aquests dos espais visitables de l’Espluga que estan situats a pocs metres de distància.

 L’àrea de Turisme de l’Ajuntament de l’Espluga i el Museu de la Vida Rural (MVR) han acordat oferir una nova modalitat d’entrada combinada que inclou la visita lliure al Museu de la Vida Rural i la visita semi guiada al museu de l’antiga fàbrica d’aiguardent de la Fassina Balanyà, de titularitat municipal i inclosa en la Xarxa del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. L’entrada, que tindrà un preu de 6€ per als adults i serà gratuïta fins als 18 anys, es començarà a oferir a partir de dissabte dia 15 d’agost i es pot adquirir de manera presencial en qualsevol dels dos museus i també a través del web del Museu de la Vida Rural i de Turisme de l’Espluga. 

Els dos atractius, que comparteixen un relat molt proper, estan situats a només uns metres de distància i amb aquesta entrada combinada es proposa que una visita pugui complementar l’altra. Així doncs, es vol incentivar als turistes a conèixer aquests dos espais culturals que relaten la ruralitat i diverses activitats tradicionals del camp del nostre país. 

L’entrada inclou la visita lliure al MVR i semi guiada a la Fassina Balanyà, dins el seu horari d’obertura. En el cas del Museu de la Vida Rural aquest és de dimarts a dissabte de 10.30 a 18.30 h i els diumenges de 10.30 a 14 h. I en el cas de la Fassina Balanyà el seu horari d’obertura és de dimarts a dissabte de 10.30 a 13.30 h i de 16 a 18 h i els diumenges i festius està obert de 10.30 a 13.30 h.

El Museu de la Vida Rural

El MVR és un centre cultural de la memòria, la reflexió i la transformació sostenible des del món rural, sota el lema Per saber on anem, cal saber d’on venim.

És una institució cultural privada creada l’any 1988 per la Fundació Carulla que pretén mostrar totes les característiques de la vida tradicional a les viles i pobles de Catalunya, fent especial esment a la pagesia com a element primordialment destacat del món rural. Conté un variat fons de peces en exposició permanent relacionades amb la vida tradicional, la cultura, la pagesia, les arts i oficis artesanals.

 La Fassina Balanyà

 La Fassina Balanyà és una antiga destil·leria d’aiguardent que té els seus orígens en la dècada de 1830. A través de la maquinària antiga i restaurada s’explica el procés productiu per l’obtenció d’aiguardent i derivats a partir de la brisa del raïm.

La Fassina Balanyà forma part del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (STmNACTEC)

La visita a la Fassina Balanyà comença amb un audiovisual de presentació, la visita guiada a l’antiga fàbrica i s’acaba amb una destil·lació en directe i degustació d’aiguardent i licors.

Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica

La Fassina Balanyà és un dels 27 centres museístics i patrimonials que expliquen la industrialització a Catalunya mitjançant les seves col·leccions, les seves exposicions i  la museïtzació in situ de les diferents activitats productives que han existit. Aquests espais estan inclosos en el Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica, on cadascun dels museus i centres que formen part d’aquest Sistema ressalta la seva pròpia singularitat, amb la finalitat de conservar, investigar i posar en valor el patrimoni moble i immoble que conserva, per tal d’analitzar un aspecte de la industrialització a Catalunya.

 Com a conjunt, el Sistema Territorial del mNACTEC aspira a composar la millor explicació museogràfica del procés d’industrialització de Catalunya i esdevé un dels principals actius de la cultura catalana contemporània, així com una gran aliança per a la difusió dels valors de la innovació com a motor social i econòmic.

 

Share This