COVES DE L’ESPLUGA DE FRANCOLÍ

VISITA GUIADA

Visita adreçada a tots els cicle educatius.

Una arqueòloga virtual i un guia us obriran les portes de les Coves de l’Espluga i us acompanyaran en un recorregut durant el qual coneixereu les diferents comunitats humanes que van conviure a les Coves de l’Espluga fa milers d’anys. Sereu espectadors de primera fila i us convertireu en els protagonistes d’unes històries que arrenquen en el paleolític i arriben fins al món iber. Un recorregut que se us farà molt entenedor gràcies a diferents audiovisuals, representacions amb figures a tamany real i un conjunt de cabanes neolítiques al final de la visita.

El recorregut és de 500 metres, sense cap desnivell.

També us oferim un qüestionari interactiu en forma de joc, a través de la plataforma Kahoot. Seguiu aquest enllaç i jugueu-hi amb els vostres alumnes: PRIMÀRIA       SECUNDÀRIA

TALLER DE PREHISTÒRIA

Taller  adreçat a alumnes de cicle Infantil i Primària.

En una altra cavitat molt propera a les Coves de l’Espluga, la Cova del Castell, és on els alumnes poden portar a terme un Taller de Prehistòria. La primera activitat aprofita una balma en la roca per fer la construcció d’una petita cabana amb pells i pals per comprovar com protegeix del fred a l’hivern i de la calor a l’estiu.

En l’interior de la Cova dels Castell els escolars continuaran el Taller amb la manipulació de les eines de caça dels homes i les dones del paleolític i neolític.

Finalment, els alumnes posaran en pràctica les tècniques de la pintura rupestre. A partir d’unes inspiradores imatges cada un d’ells farà una pintura en una lloseta de pedra que en acabar s’endurà cap a casa.

TALLER D’EXCAVACIÓ

El Taller d’Excavació està adreçat a alumnes de secundària i batxillerat.

En una excavació simulada, situada a l’interior d’una cabana prehistòrica, els escolars aprendran a utilitzar les eines que fan servir els arqueòlegs i coneixeran les tècniques d’excavació i d’interpretació.

Un cop localitzades les restes, els alumnes aprendran a analitzar-les, classificar-les, datar-les i reconstruir-les, si cal. Tot aquest procés conclourà en una interpretació general de les restres trobades pels alumnes.

RUTA D’AVENTURA – INICIACIÓ A L’ESPELEOLOGIA

 

ACTIVITAT ACTUALMENT FORA DE SERVEI

 

Activitat adreçada a alumnes a partir dels 12 anys.

Aquesta activitat, a cavall entre l’oci i la formació, els alumnes descobriran la part més natural i més màgica de les Coves de l’Espluga. Equipats amb un vestit de neoprè, casc i llum, acompanyats per dos guies espeleòlegs, remuntaran la part subterrània del riu Francolí durant uns 900 metres.

Durant el bell trajecte, i amb la presència de l’aigua i la roca en el seu estat més genuí, coneixeran la formació geològica de les Coves, el pou que van permetre el seu descobriment, la galeria del llac, un lloc de rituals ibers, el filtratge i escolament de l’aigua o les diàclasis.

La durada de la Ruta Aventura és d’unes 3 hores. Cal portar banyador, sabates velles amb lligam, tovallola i sabó. A les Coves disposem de vestuaris per homes i dones i cabines de dutxa individuals.

Descarrega’t el dossier del teu cicle: