MUSEU DE LA VIDA RURAL

Si vols ampliar la informació tota l’oferta educativa del Museu de la Vida Rural i descarregar-te les fitxes tècniques, segueix l’enllaç aquí.

AGRICULTURA:

PATUFET, ON ETS?

Una aproximació a l’agricultura per als més petits.

CONREANT EL FUTUR !

Aprenentatges valuosos per repensar un futur sostenible per a la vida al planeta

DEL NEOLÍTIC A LA RE-EVOLUCIÓ DE L’AGRICULTURA

Dels orígens més remots fins al present per repensar un futur sostenible de la vida al planeta.

ECOLOGIA CULTURAL – SOSTENIBILITAT EN JOC

Repensar el ser, el conviure, el conèixer i el fer en clau de sostenibilitat

A partir de la memòria que conserva el museu, i a través d’una sèrie de propostes lúdiques i dinàmiques, convidem a repensar el ser, el conviure, el conèixer i el fer per tal de cercar unes relacions més harmonioses i sostenibles amb el planeta, la comunitat i cap a nosaltres mateixos.

Una oportunitat, des del passat, de cultivar la intel·ligència emocional, social i ecològica en pro d’un futur sostenible de la vida en el nostre planeta.

OFICIS – RELATS ARRELATS

Descobrim alguns oficis tradicionals de la mà d’en Galderic.

Les rondalles formen part de la saviesa popular, i generen una fascinació compartida arreu entre els més petits i també els més grans. us proposem una visita especial, plena de màgia i sorpreses, per descobrir els relats ben arrelats, de fa anys i panys, que ens expliquen històries, cançons i dites per descobrir com eren els oficis tradicionals del món rural.

 

TALLER HERBARI FOTOGRÀFIC – CIANOTÍPIA

Viatjarem al 1843 i ens posarem a la pell de la botànica Anna Atkins. 

El 1843 Anna Atkins va publicar el llibre Photographs of British Algae: Cyanotype Impressions. Era un treball científic que bevia de les obres il·lustrades clàssiques de botànica prescrites durant tot el segle XIX per les societats britàniques, però amb una diferència molt important i reveladora: el llibre estava il·lustrat amb fotografies. Per primer cop s’ometia el dibuix per il·lustrar espècies botàniques.

Seguint les passes d’Atkins, a través de l’antiga tècnica de la cianotípia, visitarem l’hort del museu, coneixerem algunes de les seves plantes, en seleccionarem i collirem algunes i realitzarem una composició sobre una làmina preparada amb productes químics, que exposarem al sol i revelarem amb aigua.

L’AIGUA:

L’AIGUA EN JOC !

L’aigua és vida. Per això, parlar d’aigua és parlar de sostenibilitat.

BATEGANT AIGUA

Glops de consciència

Contemplarem el seu valor imprescindible des de múltiples perspectives. L’aigua és un bé comú i un dret. Quin ús en fem? Quins problemes comporta la seva gestió? La relació amb l’aigua, sempre ha estat la mateixa?

Una aproximació global i multidisciplinar a l’aigua a partir de l’ús i el valor que tenia en el món rural, per tal de generar una reflexió en perspectiva de futur. Diferents dinàmiques lúdiques i participatives ajudaran a plantejar críticament el seu ús i gestió sostenible.

BOSC:

L’EMPREMTA DEL BOSC – ELS SECRETS DEL BOSC 

Si la natura és sostenible, per què no aprenem d’ella?

Quins són els patrons i els processos que sustenten la vida? Si els coneguéssim no ens ajudarien a dissenyar millor tot allò que fem els humans?

Amb aquesta proposta, descobrirem la vida i els secrets que fan sostenible un bosc i ens endinsarem en una experiència sensorial per tal de sentir que en formem part.

EL TIÓ ENS EXPLICA ELS SECRETS DEL BOSC

Com cada any, ben puntual, el tió arriba al Museu de la Vida Rural!

LA CAPSA DE L’ÀVIA

Visita lliure comentada a través de l’audioguia del museu, un relat evocador i emotiu dels canvis ocorreguts al món rural durant el segle XX. Amb les veus de Júlia creus i Lluís Soler.

Un relat a través dels descobriment que fa el personatge de la Marta dels escrits i records que  la seva àvia conservava en una antiga capsa de carquinyolis.

A través d’una aplicació per a dispositius mòbils, que s’ofereix en català, castellà, anglès i francès, la narració amplia els continguts de la visita del context històric i emocional.