RUTA TEMPLERA I HOSPITALERA

VISITA GUIADA DELS TEMPLERS I HOSPITALERS

Visita afreçada a tots els Cicles educatius.

Serà un recorregut pels carrers medievals de l’Espluga per conèixer com van néixer i créixer els nostres pobles a l’edad mitjana, acompanyats d’un personatge tematitzat de l’època que ens explicarà la vida quotidiana de la gent. Diferents audiovisuals amb hologrames ens permetran entrar dins la vida dels habitants que vivien en un poble: els jueus, els menestrals, els pagesos, els senyor. Amb la realitat virtual veurem com era el castell en el segle XIV.

TALLER DEL CASTELL

Taller pensat per alumnes de primària per a que coneguin com era la vida dels senyors i cavallers que vivien als castells. Consta d’un recorregut per les restes de l’antic castell de l’Espluga del segle XIV. Descobrirem el seu esplendor a través de la realitat virtual i una maqueta reconstruïda amb tota fidelitat, coneixerem qui eren els cavallers Templers i Hospitalers, a través d’un espectacular audiovisual. Tot seguit fabricarem un escut representatiu dels templers i Hospitalers i, en un auditori natural, explicarem la vida als castells i es faran jocs competitius medievals, convenientment equipats.

TALLER DEL VITRALLER

Taller per a alumnes de primària i secundària.

El seu objectiu és descobrir els vitralls i la seva simbologia. A través d’un recorregut pels carrers medievals de l’Espluga ens adonarem dels elements arquitectònics d’una església gòtica que permetran l’obertura de grans finestrals, veurem un audiovisual que presenta com treballava un vitraller medieval del segle XIV. Elaborarem manualment el nostre vitrall i gaudirem de jocs medievals.