AGENDA

EXPOSICIÓ TEMPORAL: Més lloc per a la foscor

Del 11 de novembre al 14 d'abril
Inauguraració, el proper dissabte 18 de novembre a les 12:30 h. Comptarà amb Elvira Prado-Fabregat, comissària de la mostra; Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural; Pep Torné, coordinador cultural de l’Ajuntament de l’Escala; i Ingrid Guardiola, directora del Bòlit – Centre d’Art Contemporani de Girona.

Basada en la novel·la Solitud, la nova exposició del Museu de la Vida Rural, comissariada per Elvira Prado-Fabregat, proposa una lectura ecocrítica de l’obra de Víctor Català/Caterina Albert i la connecta amb l’actual crisi ecològica, el pensament contemporani de l’ecofeminisme i les posthumanitats, i l’imaginari del gènere gòtic lligat al folklore i a la natura més feréstega.

L’exposició revisa Solitud des del punt de vista de la construcció cultural de la natura i estableix un diàleg entre l’univers mític, literari i visual creat per l’autora i per les artistes contemporànies Maddi Barber, Pilar Codony, Mireia Coromina, Alba G. Corral, Alba Lombardía i Carles Viarnès. 

La novel·la ofereix l’escenari perfecte per escrutar la intersecció de la fantasia i les construccions culturals amb la natura. En aquest sentit, partint de la idea que Solitud és una ecoficció, les cinc artistes hi dialoguen des dels seus respectius llenguatges.

Més lloc per a la fosca forma part d’un projecte transversal d’investigació i creació i és una coproducció del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona, el Museu de la Vida Rural i el Museu de l’Escala


Més informació:

Museu de la Vida Rural Ctra. de Montblanc, 35

977870576

Enllaç web

COMPARTEIX AQUEST ESDEVENIMENT