La Festa Major de l’Espluga de Francolí tindrà lloc del 28 de juliol al 2 d’agost.

L’Espluga de Francolí viurà una nova edició de la Festa Major adaptada a la situació actual provocada per la pandèmia. Uns actes que modifiquen en alguns casos la seva ubicació per ajustar-se a la normativa i que requeriran d’inscripció prèvia. Les entrades es podran reservar a través de la plataforma digital d’Entrapolis a partir de divendres 16 de juliol o fer-ho de manera presencial a l’Oficina de Turisme de l’Espluga de Francolí en horari d’obertura. La programació compta amb altres actes, amb inscripció directa a través de les entitats o empreses responsables.

Programa d’actes de la Festa Major 2021

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí presenta un programa d’actes amb més de trenta activitats adreçades a tots els públics, amb el suport i col·laboració d’entitats i institucions locals. L’edició d’enguany recuperarà el programa de mà, en format físic, que es podrà trobar en els propers dies als comerços de la vila, a l’oficina d’atenció ciutadana de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí del carrer Torres Jordi, 16 i a l’Oficina de Turisme a la plaça del Mil·lenari, 1.

La Festa Major comptarà amb una oferta àmplia d’activitats, espectacles i concerts, en un format on el públic haurà de romandre assegut per seguir amb la normativa actual i recintes perimetrats. Els espais principals seran l’aparcament del Pavelló del Casal, la plaça de l’Església i la plaça Montserrat Canals. Així com altres espais per a diversos actes ja utilitzats en la darrera edició de la Festa Major.

Alguns dels actes encara avui estan condicionats per les ampliacions o modificacions horàries del Procicat, que aquests darrers dies ha tornat a anunciar canvis per l’evolució negativa de la pandèmia. En tots els casos però els actes estan preparats per a seguir i ajustar-se si cal a aquesta normativa, des de l’Ajuntament es fa una crida a respectar en tot moment les mesures, per a un correcte desenvolupament de les activitats programades.

L’Ajuntament també fa una crida a una reserva i compra conscient de les entrades als actes, condicionats per els accessos amb regulació de fluxes. Destacant la importància de reservar o comprar només les entrades necessàries. La problemàtica comuna a molts municipis ha estat la del sobredimensionament de reserves que ha provocat que en molts dels actes quedessin seients buits. Per evitar aquest fet, l’Ajuntament recorda la importància de retornar les entrades o valorar conscientment l’assistència als actes.

El programa d’actes que es pot consultar al següent enllaç: https://ja.cat/61H8E
En una carpeta al núvol que conté informació, s’hi podran consultar en format de programa digital tots els actes. Les possibles modificacions es comunicaran pel sistema d’eBando i xarxes socials.

Actes destacats dins la programació de la Festa Major 2021:

La Festa Major tindrà el tret de sortida oficial el dijous dia 29 de juliol amb el pregó a càrrec de Gemma Carbó Riubugent.
Diverses entitats i institucions de l’Espluga de Francolí participen a la Festa Major i un dels actes que es recupera després de no poder-se celebrar l’any 2020 és la Cursa Atlètica, organitzada pel Club Atlètic Espluguí i que es durà a terme amb un format adaptat, amb sortides esglaonades i altres adaptacions indicades en en protocol d’inscripció.
També cal destacar el Festival de poesia RUSC, que s’organitza des del Museu de la Vida Rural, amb Edicions Poncianes i que tindrà el seu acte central dijous 29 de juliol amb cinc poetes vinguts de tot Catalunya, a més de l’actuació musical d’Anna Andreu.
La Cultura Popular també tindrà un paper destacat en la Festa Major amb la mostra estàtica de ball del seguici popular que tindrà lloc divendres 30 a la tarda i diumenge 1 d’agost a la Plaça Montserrat Canals. Si les mesures es relaxen, es podria repetir el format de l’any 2020 on el carrer Lluís Carulla, es va convertir en el carrer de la cultura popular, amb dues cercaviles on el públic es mantenia estàtic i els elements actuaven en format itinerant.
Des de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí també s’aposta també per les activitats infantils i d’àmbit familiar. Es destinarà l’espai del Jardí dels Francolins a aquestes activitats, on dissabte dia 31 hi haurà l’Escola de Circ i diumenge dia 1 s’hi podrà trobar un circuit de psicomotricitat i mini construccions per a infants de zero a cinc anys. També en els espectacles de divendres i dilluns el públic familiar hi trobarà dues propostes interessants, Guillem Albà i la Marabunta, un espectacle sorprenent i divertit i Absurd una producció de circ de la companyia Circ Vermut.

Una de les iniciatives esperades és l’”Espai de la Cultura Popular” que aquest cop estarà ubicat al pati de l’Antic Hospital i on es podran veure els element de la cultura popular espluguina. Es recupera el castell de focs, a càrrec del Diables de l’Espluga, que es podrà veure des de l’entorn de l’edifici del Casal, on es demana que es mantinguin les distàncies entre grups i espais per a poder-lo observar.

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, recorda que l’ús de mascareta a tots els actes programats és obligatori. Així com respectar les mesures de seguretat i higiene que marca l’organització. Cal mantenir les distàncies i arribar en els actes amb suficient antelació per no generar aglomeracions. No es podrà participar als actes si es presenten símptomes compatibles amb la Covid-19.

Share This