L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí presenta el cartell de la 456a Fira de Sant Vicenç – El foc el nostre origen 2022 que tindrà lloc del 20 al 23 de gener. També anuncia el foc convidat d’aquesta edició, que seran els elements de cultura popular de foc de la Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia.

Consulta el programa d’actes AQUÍ.

Una fira amb més de 450 anys d’història.

Un nou relat que singularitza l’esdeveniment firal, basat en el món del foc. L’esdeveniment firal compta des del 2020 amb un nou relat cultural, turístic i comercial, basat en el món del foc que dota de contingut i singulariza la cuatricentenaria mostra espluguina. Una proposta que preserva el sentit comercial: de compra, venda i mostra de productes i compta amb a incorporació de noves tendències sectorials, en una data assenyalada al calendari de la comarca.

El relat parteix de la fascinació que sent la humanitat des de l’origen del foc. La seva descoberta va ser un avenç, i en aquest moment, el foc és un element que transforma, que ha ajudat a evolucionar en molts àmbits de la vida quotidiana, comercial i social. Al voltant seu i gràcies a la seva llum i escalfor han viscut centenars de comunitats, comunicant-se, aprenent del seu ús, alimentant-se, etc,. A l’Espluga, el foc retorna als orígens, en aquells que la vida era compartida a les cavitats subterrànies de les Coves, i, que amb el pas del temps, ha esdevingut un revulsiu en la millora de condicions de la vida de la humanitat.

L’objectiu de la proposta d’impuls vol reforçar i posicionar l’esdeveniment espluguí en el mapa de fires del territori, establint un eix temàtic que articuli propostes al voltant d’aquest nou relat. En l’àmbit comercial es vol potenciar la presència de productes relacionats amb l’artesania i els oficis, l’alimentació de qualitat, productes del camp, de l’entorn natural, i noves tendències sostenibles. També s’incorpora al recinte firal una mostra de noves tendències en diferents sectors. Les empreses espluguines també tindran el seu espai en el recinte firal i el comerç local obrirà les seves portes en el seu horari habitual.

El Foc convidat, la festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia. En aquesta edició serà la Festa de la Fil·loxera de Sant Sadurní d’Anoia, amb els seus elements de cultura popular de foc. Un vincle entre territoris que es potencia amb la participació insititucional i l’acollida del foc convidat per part dels Diables de l’Espluga, representativa del món del foc en l’ambit de la cultura popular al municipi.

 

Share This