A 2.5Km de l’Espluga de Francolí hi trobareu el Monestir de Poblet, el monestir més gran de la Ruta del Cister i dels dos masculins és l’únic que conserva la comunitat de monjos. El Monestir de Poblet és el conjunt cistercenc habitat més gran d’Europa. L’any 1991 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Pas d’entrada a la Costa Daurada, dins de La Ruta del Cister i en un entorn rural, la Conca de Barberà ofereix un ventall de possibilitats de lleure, esports, allotjaments, gastronomia, cultura, art, tradicions, activitats, natura, i rutes… que us permetrà gaudir d’una bona estada. La bellesa paisatgística de les seves valls i el seu ric patrimoni històrico-cultural són només dos motius per venir i descobrir-la.

Gaudeix d’un clima mediterrani de transició entre la suavitat de les zones costaneres i la continentalitat de les àrees interiors, marcada per una amplitud tèrmica notable entre el dia i la nit, que la converteixen en una zona privilegiada per al conreu de la vinya i l’elaboració de vins i caves.

Presenta un mosaic de contrasts paisatgístics diferenciats, per una banda la Conca estricta (centre i sud de la comarca) envoltada per carenes muntanyoses i drenada pels rius Francolí i el seu afluent, l’Anguera.

D’altra banda, al nord de la comarca, hi trobem la Baixa Segarra, que és la zona sud de l’altiplà de la Segarra i presenta una orografia molt diferent.

Finalment el nord-est de les muntanyes de Prades (sudoccidental de la comarca) amb un paisatge de muntanya mitjana, extensos altiplans amb boscos i barrancs profunds.

La Conca de Barberà presenta una gran riquesa en patrimoni monumental i paisatgístic. Està formada per 22 municipis. Cada un d’ells presenta trets característics que converteixen la Conca en una destinació amb molt d’encant pel turista que ens visita. 

Enllaços d’interès: