La Costa Daurada

Destinació ideal per gaudir-ne en família.

Una família en bicicleta passejant pel passeig de Cambrils (Imatges: Joan Capdevila)

Des de sempre, la Costa Daurada ha estat terra de benvinguda i d’acollida. L’excel·lent climatologia i la seva ubicació privilegiada, amb més de vuitanta quilòmetres de façana marítima, però també amb muntanyes riques en recursos naturals i patrimonials, fan que aquest territori, format per sis comarques situades al sud de Catalunya, esdevingui una de les destinacions turístiques de referència a la Mediterrània.

El patrimoni bastit al llarg dels segles també té unes característiques especials. Des de la Tàrraco romana, seu de la residència de l’emperador Cèsar August i capital de la Hispània Citerior durant l’imperi romà, passant pels monestirs cistercencs i cartoixans, construits durant l’edat mitjana. Tot això sense oblidar la riquesa natural i paisatgística d’indrets com ara la serra del Montsant i les Muntanyes de Prades, a més a més de territoris amb una bellesa natural espectacular com són el Priorat o la Conca de Barberà.

L’excel·lent climatologia, amb estius càlids i hiverns molt suaus i amb escasses pluges, fan que la Costa Daurada també sigui, al llarg dels dotze mesos de l’any, l’indret ideal per a practicar i programar activitats esportives.

La Costa Daurada també compta amb una rica oferta gastronòmica, amb ingredients típics de la dieta mediterrània: com l’oli, els cereals, les fruites i verdures, a més a més de peixos i carns de gran qualitat. Sense oblidar els vins i caves, elaborats en territoris singulars agrupats per les distintes denominacions d’origen.

La cultura, la història, la natura i la gastronomia són els vèrtex d’una terra rica i plena de vida.

La Costa Daurada està situada a 1 h de Barcelona amb cotxe i a 100 km de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Aquesta zona també compta amb aeroport propi, situat a Reus. Amb 81 quilòmetres de litoral, la Costa Daurada és una destinació ideal per a passar les vacances o fer escapades durant tot l’any.

La Costa Daurada en família

La Costa Daurada és una gran destinació familiar. Tant les poblacions de la costa com els municipis d’interior ofereixen al visitant una rica oferta d’activitats per a gaudir de les vacances o escapades amb la família. La riquesa del territori permet assaborir el patrimoni, practicar l’esport al mar o bé a l’interior, a més a més de realitzar nombroses rutes pensades per al gaudi d’un públic divers.

Els municipis que conformen la Costa Daurada són rics en cultura popular i tradicional. Per això, podreu conèixer tradicions centenàries com els castells, manifestacions religioses tradicionals com els balls parlats o apassionar-vos amb celebracions ben arrelades al territori com ara les festes majors, amb els diables o els gegants, protagonistes de les cercaviles. De fet, algunes de les festes que podeu viure a la Costa Daurada han estat distingides amb el títol de “Festa d’interès turístic nacional”. Aquest és el cas de la Setmana Medieval de Montblanc, o les festes de Santa Tecla de Tarragona,

 Si voleu ampliar la informació, podeu fer-ho visitant la web: www.costadaurada.info