Descobreix

Museus i espais visitables

Coves de l’Espluga
de Francolí

Les Coves de l’Espluga de Francolí són una porta oberta al passat geològic i prehistòric del nostre país. En ella hi trobem un santuari paleolític integrat per més de 300 gravats d’uns 36.000 anys d’antiguitat.

Les exploracions espeleològiques han permès recórrer i topografiar 3.590 metres de galeries que transcorren pel subsòl del nucli de l’Espluga de Francolí.

Museu de
la Vida Rural

El Museu de la Vida Rural us ofereix un espai amb una extensa exposició permanent on fer un recorregut pel passat, el present i el futur del món rural mitjançant els recursos museogràfics més moderns.

Audiovisuals, espais interactius i escenografies evoquen el món dels nostres avis, el nostre i el dels nostres fills.

Fassina
Balanyà

Una antiga destil·leria d’aiguardent restaurada, on amb la seva maquinària us explicarem el procés productiu per obtenir aquest destil·lat a partir de la brisa de raïm, així com l’aprofitament dels subproductes generats.

La Fassina Balanyà forma part de la xarxa de museus industrials del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (STmNACTEC).

Ruta Templera
i Hospitalera

Descobreix l’Espluga a través d’un recorregut pel casc antic, on diferents audiovisuals us endinsaran en la vida quotidiana dels senyors, dels pagesos, dels jueus o dels menestrals. Visitareu l’Església Vella, us sorprendreu amb la recreació del castell hospitaler que domivava la vila fins el segle XIV, descobrireu un Miqvé Jueu i el taller d’un vitraller.

La ruta sempre guiada, inclou la tecnologia de la realitat virtual augmentada amb ulleres i dispositiu mòbil inclòs.

Celler Cooperatiu
Museu del Vi

Museu d’història, cultiu i elaboració del vi, situat als antics cups del Celler Modernista. Obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roura, aixecat el 1913, és un dels primers exponents dels cellers modernistes de Catalunya.

En l’espai de museu s’exposa la història, el cultiu i l’’elaboració del vi i també coneixereu l’importancia de I’edifici com a obra modernista insígnia dels cellers modernistes de Catalunya.