Escoles

Activitats de Natura i Aventura

Ruta guiada el Riu és Viu

Ruta de senderisme interpretatiu per la vora del riu Francolí i Milans per conèixer la relació del riu amb els diferents habitants de la zona al llarg del temps, veure els efectes de la riuada del 22 d’octubre del 2019, entendre perquè es va produir, comparant-lo amb altre riuades i reflexionar sobre com influeix el canvi climàtic en aquests fenòmens.


Combinat d’esports d’aventura

Una proposta formada per tres activitats diferent amb l’objectiu de exercitar les habilitats mentals i físiques dels escolars i establir un contacte directe amb la natura.

  • Una ruta de 3 quilòmetres amb bicicleta de muntanya pels camins que envolten l’Espluga de Francolí.
  • Una sessió de tir amb arc amb jocs d’iniciació a la punteria i a la precisió.
  • Una cursa d’orientació d’1,5 Km per un circuit pedestre per aprendre a llegir mapes i orientar-se amb una brúixola o GPS.

Itinerari de natura

Caminada que es realitza dins el paratge Natural de Poblet on estudiarem la vegetació més característica de l’alzinar mediterrani.

També intentarem descobrir la fauna que habita a la zona mitjançant l’estudi de diferents rastres que anirem trobant al llarg del recorregut. A més, durant la visita explicarem els usos que històricament se li ha donat a aquest bosc gràcies a les restes d’activitat antròpica que hi trobarem.

Es pretén que l’alumne conegui la importància del bosc a nivell ecològic i com influeix en el clima de la zona i també, que entengui quina era la seva importància econòmica durant molts segles. Les espècies que s’estudien amb una mica més de detall són, pel que fa a la vegetació: l’alzina, el matabou, el pi blanc, l’heura, vegetació de ribera (om i plàtan), l’arítjol, la falguera, l’esbarzer, el galzeran. Pel que fa a la fauna, s’intentarà trobar rastres de: porc senglar, esquirol, geneta, guineu.


Activitat Durada Cicle Preu
Ruta interpretativa “El Riu és Viu” 1.30 h Tots els cicles 3,74€
Combinat d’aventura (tir amb arc, BTT i orientació) 3.00 h Tots els cicles 15,29€
Itinerari de natura 3.00 h Tots els cicles 7,48€