Escoles

Activitats escolars a la Ruta Templera i Hospitalera

Visita guiada dels Templers i Hospitalers

Visita adreçada a tots els Cicles educatius.

Serà un recorregut, acompanyats per un guia, pels carrers medievals de l’Espluga per conèixer com van néixer i créixer els nostres pobles a l’edat mitjana. Diferents audiovisuals amb hologrames us permetran entrar dins la vida dels seus habitants: els jueus, els menestrals, els pagesos, els senyors… Amb la realitat virtual veureu com era el castell en el segle XIV.


Taller del Castell

Taller pensat per alumnes de primària perquè coneguin com era la vida dels senyors i cavallers que vivien als castells. Consta d’un recorregut per les restes de l’antic castell de l’Espluga del segle XIV on escobrireu la seva esplendor a través de la realitat virtual i una maqueta reconstruïda amb tota fidelitat, coneixereu qui eren els cavallers Templers i Hospitalers, a través d’un espectacular audiovisual. Tot seguit fabricareu un escut representatiu dels Templers i Hospitalers i fareu jocs competitius medievals.


Taller del vitraller

Taller per a alumnes de primària i secundària.

El seu objectiu és descobrir els vitralls i la seva simbologia. A través d’un recorregut pels carrers medievals de l’Espluga us adonareu dels elements arquitectònics d’una església gòtica que permetran l’obertura de grans finestrals, veureu un audiovisual que us explicarà com treballava un vitraller medieval del segle XIV i elaborareu manualment el vostre vitrall amb cartolina i papers de colors.


Activitat Durada Cicle Preu
Visita guiada dels Templers i Hospitalers 1.30 h Tots els cicles 4.40€
Taller del Castell 1.30 h Cicle Inicial, Mitjà i
Superior d’Educació Primària
4.40€
Taller del vitraller 1.30 h Tots els cicles 4.40€