Descobreix

Enoturisme, Oleoturisme i Gastronomia

Vi, Cava i Cellers

A l’Espluga de Francolí podreu degustar els vins i caves que s’elaboren sota la D.O. Conca de Barberà. Hi predominen les varietats de macabeu, parellada, trepat, ull de llebre, cabernet sauvignon i merlot. L’Espluga de Francolí es troba en una zona amb condicions privilegiades per a l’elaboració de vins tranquils i excel·lents. Viticultors i enòlegs estan coordinant esforços per obtenir vins d’alta qualitat sota el segell de la D.O. Conca de Barberà.


Celler Cooperatiu de l'Espluga de Francolí

Celler Cooperatiu de l'Espluga de Francolí

C. Josep M. Rendé, 5.
Tel. 977 871 711

Horari agrobotiga:
De dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 i de 15:30 a 18:30.
Caps de setmana i festius de 10:00 a 14:00.

A l’interior de l’edifici modernista del Celler Cooperatiu de l’Espluga hi trobem el Museu del Vi, on el visitant coneixerà el procés tradicional i modern de l’elaboració del vi i el cava.

Actualment el Museu del Vi no es visitable per motiu de reformes.


Celler Rendé Masdéu

Celler Rendé Masdéu

Carretera N-240 Km 39,5 (a 2 km de l’Espluga de Francolí en direcció Montblanc)
Tel. 609 245 772

Horari d’obertura:
Cada dia de 10:30 a 13:30 i de 16:30 a 19:30.
Diumenges: de 10:30 a 13:30.

Visites i tast de vins: de dimarts a diumenge a les 12 h i a les 17.30 h i diumenges a les 12 h.

El Celler Rendé Masdéu ofereix sota reserva visites al celler amb tast de vins amb maridatges i experiències enoturístiques. Les instal·lacions del Celler Rendé Masdéu també inclouen el Restaurant Forevents i l’allotjament La Masia.

Més informació: www.rendemasdeu.cat

Celler Rendé Masdéu al Facebook


Celler Vidbertus

Celler Vidbertus

C. Anselm Clavé, 13
Tel. 626 330 511

Visites i tast: dissabtes a les 10 h. i a les 12 h. i  diumenges a les 11 h.

El celler Vidbertus ofereix també visites concertades al celler, tast de vins i també visita a les vinyes.

Més informació: www.vidbertus.com

Celler Vidbertus al Facebook


Niu Celler

Niu Celler

C. del Comerç, 2 – Barberà de la Conca – 43422
Tel. 679 229 881

Niu Celler és una petita bodega que ha començat a elaborar vins de mínima intervenció al Viver de Celleristes. Ofereixen visites concertades al celler compartit de Barberà de la Conca i també a la vinya de l’Espluga de Francolí.

Niu Celler a Instagram

Carquinyolis

Els carquinyolis són una varietat de pasta seca dolça amb ametlles però amb els anys, la pasta s’ha adaptat afegint-hi noves essències i ingredients. Són els dolços típics de la vila i daten de 1888. Es poden comprar a totes les pastisseries de la població, que els elaboren de forma artesanal, juntament amb altres varietats dolces com els ventalls, neules i les seves varietats amb xocolata.


Pastisseria Cabal

Pastisseria Cabal

C. Lluís Carulla, 4 bis
Tel. 977 870 282

www.pastisseriacabal.com

Pastisseria Cabal al Facebook


Pastisseria i Especialitats Cobo

Pastisseria i Especialitats Cobo

C. Torres Jordi, 8
Tel. 977 870 159

C. Ermita, 20
Tel. 977 870 977

www.especialitatscobo.cat

Especialitats Cobo al Facebook
Pastisseria Cobo al Facebook


Pastisseria Ferrer

Pastisseria Ferrer

C. Lluís Carulla, 46
Tel. 977 870 269

Pastisseria Ferrer al Facebook


Pastisseria Farré Gamell

Pastisseria Farré Gamell

Oli d'Oliva Verge Extra

L’oli de la Denominació d’Origen Protegida Siurana, que la Cooperativa de l’Espluga comercialitza amb la marca El Caputx, és un oli verge de gran qualitat procedent de la varietat d’oliva arbequina, obtingut de la primera premsada i que conserva tot el seu contingut vitamínic i nutricional. També es produeixen altres olis com La Sinoga o Econina, ambós ecològics. Avui en dia, aquest or líquid és un dels principals i més importants ingredients d’una dieta mediterrània, sana i equilibrada.


Cooperativa Agrícola de l’Espluga de Francolí - Oli el Caputx

Cooperativa Agrícola de l’Espluga de Francolí - Oli el Caputx

Oli d’oliva verge extra Denominació d’Origen Protegida Siurana.
A la venda a l’agrobotiga del Celler Cooperatiu de l’Espluga de Francolí

C. Josep M. Rendé, 5
Tel. 977 871 711

Més informació: www.agricoladelaconca.cat


Oli d’oliva Verge Extra Ecològic la Sinoga

Oli d’oliva Verge Extra Ecològic la Sinoga

A la venda al Museu de la Vida Rural, al Celler Rendé Masdéu i a la Pastisseria Ferrer de l’Espluga de Francolí.

Tel. 630 109 432

Més informació: www.lasinoga.com


Oli d’oliva Verge Extra Ecològic Nina

Oli d’oliva Verge Extra Ecològic Nina

Oli ecològic, oli de primera premsada sense filtrar i avellana ecològica.

Tel. 691 210 313

Més informació: www.econina.com


Oleoturisme

Oleoturisme

Lligams Orgànics és un projecte agroecològic i cultural, de petita escala, que recupera el lligam entre la gent, la terra i els seus aliments. La seva manera de treballar la terra es basa en regenerar el sòl i el seus organismes, a més de buscar un equilibri natural. A més de la producció d’aliments de secà i vegànics, com són l’oli d’oliva, el alls o els calçots de secà. Lligams Orgànics ofereix visites divulgatives a la seva finca, tastos i altres experiències culturals durant tot l’any.

Finca agroecològica de Lligams Orgànics

El nostre li també és OOVE i certificat ecològic amb segell de venda de proximitat.

Embotits

Si sou amants dels embotits, a l’Espluga de Francolí trobareu dues cansaladeries amb una gran varietat d’embotits de producció pròpia i artesanal. Hi trobareu llonganisses, botifarres, cansalada, bisbe, secallona, etc.


Cansaladeria Glòria

Cansaladeria Glòria

Pl. de l’Església, 1
Tel: 977 870 357

Cansaladeria Glòria al Facebook


Cansaladeria Cal Pagès

Cansaladeria Cal Pagès

C. Sant Antoni, 11
Tel: 977 870 085

Cansaladeria Cal Pagès al Facebook

Mel

Mel de Cal Maré és un projecte d’apicultura que obté productes naturals i de qualitat. Una iniciativa empresarial d’un jove de l’Espluga de Francolí que ofereix una gamma diversa de productes vinculats a la mel, amb processos no industrials.

Consulta tota la Guia Comercial de l’Espluga de Francolí clicant en el següent enllaç:
GUIA COMERCIAL