Enoturisme, Oleoturisme i Gastronomia
Vi, Cava i Cellers
A l’Espluga de Francolí podreu degustar els vins i caves que s’elaboren sota la D.O. Conca de Barberà. Hi predominen les varietats de macabeu, parellada, trepat, ull de llebre, cabernet sauvignon i merlot. L’Espluga de Francolí es troba en una zona amb condicions privilegiades per a l’elaboració de vins tranquils i excel·lents. Viticultors i enòlegs estan coordinant esforços per obtenir vins d’alta qualitat sota el segell de la D.O. Conca de Barberà.
Celler Cooperatiu de l'Espluga de Francolí
C. Josep M. Rendé, 5.
Tel. 977 871 711
Horari agrobotiga:
De dilluns a divendres de 9:00 a 13:00 i de 15:30 a 18:30.
Caps de setmana i festius de 10:00 a 14:00.
A l’interior de l’edifici modernista del Celler Cooperatiu de l’Espluga hi trobem el Museu del Vi, on el visitant coneixerà el procés tradicional i modern de l’elaboració del vi i el cava.
Actualment el Museu del Vi no es visitable per motiu de reformes.
Celler Rendé Masdéu
Carretera N-240 Km 39,5 (a 2 km de l’Espluga de Francolí en direcció Montblanc)
Tel. 609 245 772
Horari d’obertura:
Cada dia de 10:30 a 13:30 i de 16:30 a 19:30.
Diumenges: de 10:30 a 13:30.
Visites i tast de vins: de dimarts a diumenge a les 12 h i a les 17.30 h i diumenges a les 12 h.
El Celler Rendé Masdéu ofereix sota reserva visites al celler amb tast de vins amb maridatges i experiències enoturístiques. Les instal·lacions del Celler Rendé Masdéu també inclouen el Restaurant Forevents i l’allotjament La Masia.
Més informació: www.rendemasdeu.cat
Celler Vidbertus
C. Anselm Clavé, 13
Tel. 626 330 511
Visites i tast: dissabtes a les 10 h. i a les 12 h. i diumenges a les 11 h.
El celler Vidbertus ofereix també visites concertades al celler, tast de vins i també visita a les vinyes.
Més informació: www.vidbertus.com
Niu Celler
C. del Comerç, 2 – Barberà de la Conca – 43422
Tel. 679 229 881
Niu Celler és una petita bodega que ha començat a elaborar vins de mínima intervenció al Viver de Celleristes. Ofereixen visites concertades al celler compartit de Barberà de la Conca i també a la vinya de l’Espluga de Francolí.
Carquinyolis
Els carquinyolis són una varietat de pasta seca dolça amb ametlles però amb els anys, la pasta s’ha adaptat afegint-hi noves essències i ingredients. Són els dolços típics de la vila i daten de 1888. Es poden comprar a totes les pastisseries de la població, que els elaboren de forma artesanal, juntament amb altres varietats dolces com els ventalls, neules i les seves varietats amb xocolata.
Pastisseria Cabal
Pastisseria i Especialitats Cobo
C. Torres Jordi, 8
Tel. 977 870 159
C. Ermita, 20
Tel. 977 870 977
Pastisseria Farré Gamell
Oli d'Oliva Verge Extra
L’oli de la Denominació d’Origen Protegida Siurana, que la Cooperativa de l’Espluga comercialitza amb la marca El Caputx, és un oli verge de gran qualitat procedent de la varietat d’oliva arbequina, obtingut de la primera premsada i que conserva tot el seu contingut vitamínic i nutricional. També es produeixen altres olis com La Sinoga o Econina, ambós ecològics. Avui en dia, aquest or líquid és un dels principals i més importants ingredients d’una dieta mediterrània, sana i equilibrada.
Cooperativa Agrícola de l’Espluga de Francolí - Oli el Caputx
Oli d’oliva verge extra Denominació d’Origen Protegida Siurana.
A la venda a l’agrobotiga del Celler Cooperatiu de l’Espluga de Francolí
C. Josep M. Rendé, 5
Tel. 977 871 711
Més informació: www.agricoladelaconca.cat
Oli d’oliva Verge Extra Ecològic la Sinoga
A la venda al Museu de la Vida Rural, al Celler Rendé Masdéu i a la Pastisseria Ferrer de l’Espluga de Francolí.
Tel. 630 109 432
Més informació: www.lasinoga.com
Oli d’oliva Verge Extra Ecològic Nina
Oli ecològic, oli de primera premsada sense filtrar i avellana ecològica.
Tel. 691 210 313
Més informació: www.econina.com
Oleoturisme
Lligams Orgànics és un projecte agroecològic i cultural, de petita escala, que recupera el lligam entre la gent, la terra i els seus aliments. La seva manera de treballar la terra es basa en regenerar el sòl i el seus organismes, a més de buscar un equilibri natural. A més de la producció d’aliments de secà i vegànics, com són l’oli d’oliva, el alls o els calçots de secà. Lligams Orgànics ofereix visites divulgatives a la seva finca, tastos i altres experiències culturals durant tot l’any.
Finca agroecològica de Lligams Orgànics
El nostre li també és OOVE i certificat ecològic amb segell de venda de proximitat.
Embotits
Si sou amants dels embotits, a l’Espluga de Francolí trobareu dues cansaladeries amb una gran varietat d’embotits de producció pròpia i artesanal. Hi trobareu llonganisses, botifarres, cansalada, bisbe, secallona, etc.
Cansaladeria Cal Pagès
C. Sant Antoni, 11
Tel: 977 870 085